ארוחות ערב קלילות

ביצת עין עם תוספות:

הצעה 1:
המצרכים לביציה אחת: 
כף שמן
2 , 3 ביצים
5 עלי ריחן
6 גבעולים של עירית או בצל ירוק אחד
מעט גבינה בולגרית מפוררת
מלח, פלפל שחור טחון טרי

 במחבת מחממים על אש גבוה את שמן הקנולה,  קוצצים את עלי הריחן והעירית ומוסיפים את הקצוצים לשמן כשהוא חם.  מייד אחרכך ( 5 שניות - כי השמן חם מאוד ) מוסיפים את הביצים ומפזרים מעל את הגבינה הבולגרית , ממליחים ומפלפלים לפי הטעם , כעבור 2 דקות מורידים מהאש ( אפשר גם להפוך ל 10שניות - למי שאוהב עין סתומה ) 

בשלב הזה אני מחלק את הביציה לשניים שם כל חצי על חצי פרוסה עבה של לחם או חלה טריה ומגיש לשולחן.



הצעה 2: ביציה עם לימון כבוש (1) קצוץ דק ופלפל ירוק חריף (1) קצוץ גס קצת מלח - מעולה !!

בתאבון !!!

Bookmark and Share



  
השקשוקה:
המצרכים ל 4 סועדים:
4 כפות שמן זית
4 שיני שום כתוש
1 גמבה עשויה בתנור ומקולפת
3 עגבניות גדולות ובשלות
פלפל חריף (חצי עד שלם) פרוס לפרוסות דקות
3 בצל ירוק או בצל אחד בינוני קצוץ דק
4 ביצים 


תבלינים:
כמון - כפית
כוסברה גרגרים - כפית 
קימל טחון  ( קורייה) - כפית גדושה
פפריקה מתוקה כף גדושה 
מלח ים- לפי הטעם
פפריקה חריפה - לפי מידת החריפות הרצויה


אופן ההכנה:
למחבת עמוקה ורחבה יוצקים שמן זית ומחממים על להבה גבוה
מוספים לפי הסדר הבא: 
בצל, 2 דקות, גמבה,דקה, עגבניות, שום ופלפל חריף.
מנמיחים את האש (מאוד) 
מכסים את הסיר וממתינים 6-7 דקות , מוסיפים את התבלינים
מכסים וממתינים עוד 5 דקות
מוסיפים את הביצים ומפזרים מעט מלח גם על הביצים (מי שאוהב ביצים רכות שיוסיפן ב 5 דקות האחרונות)


מכסים וממתינים 15 דקות נוספות ( אין מגבלה לזמנים - ככל שממתינים יותר, יותר טוב - הכל תלוי במידת רעבונם של הסועדים) 


בתאבון !!!

Bookmark and Share






אבוקדו גורמה ב 10 דקות 


** ידידה ספרה לי פעם בדיחה נחמדה : " גבר זה כמו אבוקדו... עוד לא בשל...עוד לא בשל... עדיין לא בשל... .....רקוב :-))) חחח - נחמד תודו 

מצרכים למנה אחת:

אבוקדו אחד רך במידה הנכונה
מיץ מחצי לימון
ביצה קשה - מבושלת במים עם מספר עלי בזיליקום
מלח גס, פלפל, אורגנו, מעט עירית קצוצה

חוצים את האבוקדו מחלצים את הגלעין ושמים במקומו את הביצה הקשה החצוייה, יוצקים את מיץ הלימון, מפזרים בעדינות מלח גס, פלפל שחור, אורגנו ועירית קצוצה
מגישים עם חצאי פיתות וגבינת קממברט משובחת 




בתאבון !!!  

Bookmark and Share





המופלטה הפולניה שלי


מצרכים ל 15-20 מופלטות:



 750ג' קמח לבן
 שמרים יבשים 7ג'
3 כפיות סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן קנולה
בערך 480מ"ל מים מסוננים

מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק בסדר בו כתובים המצרכים,
את המים מוסיפים בהדרגה 220 + 220 + לפי הצורך ובהדרגה תוך כדי ערבול, עד לקבלת בצק אחיד גמיש ורך אך לא דביק!! 
אם פתאום גלינו שהגזמנו עם המים נתקן עם כף קמח
ניתן לבצק לנוח חצי שעה עד שעה תלוי, בסידורים שיש לך :-) 

את הבצק נחלק לכדורים קטנים בגודל של כדור משמש
בקערית קטנה אני מוזג שמן קנולה לטבילת כדורי הבצק.

מחמם על אש גבוה מחבת רחבה ומשמן אותה 

על משטח משומן אני "פותח" (בידיים) כל כדור ומשטח אותו לצידת השטיחות הרוציה - אם נוצרים קרעים לא נורא, זה רק יוסיף לך נקודות זכות
  
כל "שטיח" בצק יונח במחבת החמה מאוד למשך 1 דקה מכל צד (בהתחלה כשהמחבת לא תהיה מאוד חמה נצתרך 1.5 או 2 דקות) 


בין מופלט למופלט נשמן מעט את המחבת
כך נעשה את כל הכדורים


נגיש עם דבש וגבינה שהכנו בעצמנו (מתכון בהמשך)




בתאבון ♥!!!♥

Bookmark and Share




בקרוב גם  מתכון לפיצה מיוחדת במינה...
ומנה פלאפל עם טחינה צ'יפס סלט !!