תבשיל כנפיים וכרוב 

תבשיל קדירה משביע וטעים, הולך מצויין עם אורז לבן 

המצרכים:
10 כנפיים (אפשר להחליף בכרעיים או שוקיים)
כרוב קטן חתוך לרצועות
3 בצלים בינוניים
2 כפות קמח לבן
כף שמן קנולה
כוס (גדולה) מרק עוף

תבלינים:
2 כפות סילן
 כמה טיפות שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה 
4 זרעוני הל שלמים
2 כפיות חאוויג' למרק 
5 גרגרים פלפל אנגלי
2 עלי דפנה 
מלח גס 
פלפל שחור


אופן ההכנה: 
מטגנים בצל חתוך לרצועות/טבעות
מזהיבים ומוסיפים כף סילן מערבבים קלות ומוסיפים את הכרוב 
נותנים לכרוב להגיר נוזלים ולהקטין נפח 
בינתיים משמנים קלות עם שמן קנולה ושמן שומשום (כמה טיפות בלבד) ועל אש גבוה סוגרים את העוף, מתבלים במעט פלפל וחוואיג' עד לקבלת גוון זהבהב יפה.
מוסיפים לכרוב את הכנפיים המושחמות מפזרים את יתרת התבלינים כולל את כף הסילן הנותרת, מטפטפים קלות שמן שומשום מוסיפים את המרק עוף ושתי כפות הקמח מרבבים קלות ונותנים לתבשיל להתבשל במשך שעתיים וחצי על אש נמוכה מאוד.

שעה לפני סיום הבישול מכינים אורז לבן בישול על אש נמוכנה מאוד של 40 דקות ומנוחה בסיר המכוסה עוד 20 דקות.

בתאבון !!! 


0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה