גבינות

קוטג' - ולו רק בגלל חרם צרכנים אחד




1 ליטר חלב
2.5 כפות מיץ לימון
2 כפות שמנת מתוקה

4 כלים בלבד..
סיר
קערה
מרית
בד כותנה אוורירי

אופן ההכנה:
שופכים את החלב לתוך סיר ומביאים לרתיחה.
ממתינים עוד כ-2 דקות לערך מרגע הרתיחה ומנמיכים את טמפרטורת האש.
מוסיפים לחלב את מיץ לימון ומערבבים בעדינות באמצעות המרית (בשלב זה תחל הפרדה בין מי הגבינה והגבן).
ממשיכים לערבב בעדינות עד הפרדות מוחלטת בין המים לגבן ומכבים את האש.
מניחים את בד הכותנה בתוך קערה ושופכים את תכולת הסיר לתוך בד הכותנה.
תופסים את ארבעת קצוות הבד, שוטפים את הגבינה בתוך קערת מים ולסיום סוחטים היטב.
קושרים היטב את בד הכותנה, מניחים חפץ כבד על הגבינה העטופה למשך 20-30 דקות או עד שהגבינה מתקשה מעט.
מוציאים את הגבינה מתוך הבד ומפוררים אותה באמצעות כפית לחתיכות קטנות.
מוסיפים 2 כפות שמנת (ניתן להוסיף יותר בהתאם לקוטג' שאתם אוהבים - רך או נוקשה יותר) ומערבבים קלות



תהנו !!!


המתכון באדיבותה של השפית - שירה אסטה








הגבינה של סבא אליעזר

יום אחד ( לפני שנתיים) כשבאנו לבקר את סבא וסבתא (כלומר ההורים שלי) הילדים קיבלו לארוחת ערב גבינה שסבא הכין לבד בבית, מאז הילדים לא מפסיקים לבקש את הגבינה של סבא אליעזר, ומאז, אני מכין להם כל שבוע/שבועיים את הגבינה הזאת, גם יותר זול וגם הרבה הרבה יותר טעים , WIN WIN אמיתי 

והכי יפה שזה מה זה פשוט להכנה, שימו לב:

מצרכים: 
שני גביעי לבן (3%)
שני גביעי שמנת חמוצה(15%)
שני גביעי יוגורט (3%)
כפית מלח

מכניסים הכל לקערה, שפרסנו בתוכה חיתול בד כזה של פעם (לא טיטול, חבר'ה, שימו לב)

מערבבים הכל טוב טוב הנוזלים מתחילים מייד לנזול מבעד לחיתול 

אורזים לצרור יפה ארוז בחיתול שלנו ותולים על וו או מניכים במסננת (כזו עם רגליות) ונותנים לנוזלים לצאת להם לכלי איסוף

מכניסים בצורה הזו (עם המסננת) למקרר ל48 שעות ויש לכם גבינה מדהימה !!! באחריות !!!

תהנו !!!