צהרים לילדים - האתגר

חזה עוף מוקפץ בנוסח השפית שירה שייט

היום לפני שיצאתי מהבית הפשרתי לילדים חזה עוף והבטחתי להכין להם צהרים כשאחזור .... כשהבנתי שאגיע מאוחר מהצפוי ביקשתי מהם להכין לעצמם משהו .... שירה (בתי הבכורה בת ה 11) קפצה על המציאה ולקחה את המושכות לידיים ... כשחזרתי הביתה חיכתה לי מנה מדהימה שאהבתי מאוד והנה היא לפניכם .. כמה פשוט ככה טעים!

מרכיבים:
חזה עוף 500ג' חתוך לקוביות
רוטב סויה
שקדים מולבנים פרוסים
מלח,פלפל, טימין 

אופן ההכנה:
בצלוחית מכינים את תערובת התבלינים ( מלח פלפל והטימין)
על מחבת ברזל לצליה (זאת עם הפסים)  משכימים קלות את נתחי החזה עוף, מפזרים את התבלינים. ונותנים לנתחי העוף להגיע למידת העשיה הרצויה, ומורידים את העוף לקערת ההגשה.
במחבת קטנה נפרדת קולים את השקדים הפרוסים עד להשחמה קלה ומוסיפים לתערובת נתחי העוף.

מגישים עם אורז לבן (ניתן לתת טיגון סופי להכל יחד כולל האורז לעוד דקה נוספת) ואוכלים בתאבון רב!!

כל הכבוד לשירה המופלאה שלי  !!!

בתאבון !!




עוף ותפוח"א בקדירה:

מצרכים:
4 קרעיים מופרדים לשוק וירך
2 גזרים  חתוכים לשמניות 
בצל אחד גדול קצוץ גס
2 שיני שום
5 תפוח"א קלופים
מרק עוף - 2 כוסות בערך (כפית נאה של אבקת מרק עוף לכל כוס יהיה מעולה)
מעט פטרוזליה קצוצה (לא חובה)

תבלינים:
5 גרגירי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור
טימין יבש - כפית גדושה


מחמים קדירה (סיר ברזל כבד שיכול להכנס לתנור) על להבה גדולה, מורחים מעט שמן (קנולה) לכדי ציפוי הסיר בלבד.
מקמחים קלות את חלקי הקרעיים.


בקדירה נשים בצל אחד קצוץ ונתן לו טיפה לאבד צבע.
נניח בסיר חלק אחר חלק ( 30 שניות בין חלק לחלק ) כך שלא יתקרר הסיר בגלל העופות ובעצם כך נשמור על חום הקדירה, נוסיף את הגזרים ונזרוק פנימה את שיני השום


נמתין 4 דקות שהעוף ישתזף קצת


בינתיים נחתוך את  תפוח"א לקוביות של 1X1 ס"מ ונוסיף אותן לסיר 


נתבל בתבלינים 


נשטוף את התבלינים מתפוחי האדמה כשניצק את המרק על התבשיל, נמלא מרק רק עד לכדי כיסוי התפח"א - לא יותר.
נכסה את הקדירה במכסה הסיר ננמיך את הלהבה ונפעיל תנור ל 200 מעלות,


נמתין שהתנור יגיע לטמפר הרצויה ונכניס את הסיר לתנור למשך שעה וחצי 


זהו זה,  התבשיל מוכן  והטעם פשוט נפלא ועדין.


מגישים לשולחן ומעטרים את התבשיל בפטרוזילה קצוצה.



בתאבון !!!


Bookmark and Share



מעדן פרגיות - ב10 דקות


מצרכים:
חבילת פרגיות 7,8 חתיחות - (פרגית זה שוק של עוף ללא העצם)

תבלינים:
שמן זית, חומץ בלסמי, גרגרי כוסברה, אורגנו, מלח גס, פלפל שחור גרוס
תוספת לילדים - אורז לבן
תוספות לא לילדים - אורז לבן וכוס יין לבן ריזלינג 

אופן ההכנה:
מרטיבים מחבת ברזל מחוממת היטב במעט שמן זית
את הפרגיות מרטיבים במעט (כף) חומץ בלסמי, מתבלים בתבלינים ומניחים במחבת, שלוש עד חמש דקות מכל צד, בהתאם למידת העשיה הרצויה.
אחרי שהוצאנו את הפרגית מהמחבת זולפים מעט שמן זית 
מגישים עם אורז לבן/פירה והרבה אהבה
הילדים פשוט טורפים את זה ואני פשוט כמו פולני טוב מאושר מזה.


אופציה נוספת לתיבול מוצלח: 
כפית כמון, 2כפיות כוסברה גרגרים, חצי כפית קימל קורייה,פלפל שחור גרוס טרי, מלח גס




בתאבון !!!

Bookmark and Share