חצי מנה פלאפל בבקשה !!




פעם כשגרתי ברחובות הקטנה של לפני 30 שנה, היה קיוסק אחד קטן סמוך לקולנוע שליד בית הפועלים ברחוב לווין אפשטיין, כמעט כל יום הינו משנוררים מאמא 10 לירות, ויוצאים קבוע לקנות חצי מנה פלאפל, כמובן שבעל הקיוסק, שיסלח לי, אבל אני לא זוכר את שמו, כל כך אהב אותנו שהיה ממלא אותנו בפלאפלים שחומים וטעימים אש עד שנתפוצץ.
 ואנחנו איך לומר זאת בעדינות, זרמנו איתו, חגגנו עם כל כדור וכדור... יום אחד ברוב תמימותי ביקשתי ממנו את המתכון, אויי כמה תמים הייתי פעם, הוא חייך אלי חיוך תימני... ואמר לי... אתה יודע מה, אם תקנה אצלי פלאפל 10 שנים אני אגלה לך ואפילו גם תוכל לעבוד אצלי... בינתיים גדלתי... עברנו דירה... עזבנו את העיר... ובכך נזנח לו סודו של הפלאפל המושלם לאנחות.
כיום לאחר שבגרתי ועברתי דבר או שניים בחיים, (גם מאז הומצא האנטרנט,מה ששידרג את חיי באופן ניכר) אני יכול לבשר לכם בגאווה שגיליתי את סוד הפלפל המושלם (טוב נו... לא כמו של בעל הקיוסק ששכחתי את שמו)


אז המנה שלי הולכת ככה...



סלט סלק - מדהים 
כל מי שאכל התאהב - גם מי ששונא סלק !!

מצרכים:
5 סלקים בינוניים
5-6 גזרים
1 שורש סלרי (רק העלים)
2 בצלים ירוקים

לרוטב:
1 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס לימון 
2 כפות סוכר
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. מגררים את הסלק על מגרדת גסה , את הזגר על מגררת דקה , קוצצים את עלי הסלרי ואת הבצל הירוק, מעבירים הכל לקערה
2. לפני ההגשה , מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים

בתאבון !!!
Bookmark and Share
מאפה תפוח"א ממולא בשר

המצרכים:
לבצק תפוח"א:
פירה מ 4 תפוחי אדמה - גודל בינוני  + 4 גזרים מבושלים
קמח - בערך 2 כוסות, יש לחוש את דרישת התערובת
1 ביצה 
תבלינים לבצק: 
כפית אגוז מוסקט
מלח כפית + לפי הטעם
פלפל שחור, לפי הטעם
כפית טימין


חומוס עם רוטב פלפלים ירוקים


רשימת המכולת:

לממרח החומוס:
1. 250ג' חומוס - לא משנה היצרן עדיפות לגרגרים קטנים ככל האפשר 
2. טחינה שכם - ורק טחינה שכם !!! לא שום יצרן אחר - זה קריטי בטעם.
3. 2 שיני שום
4. 4 לימונים - סוחטים 3, את הרביעי בזמן הטעימה
5. מלח, פלפל טחון טרי, כמון
6. סודה לשתיה או אבקת אפיה

פיצה, פ צ צ ה !!


פעם כשמאוד רציתי לפנק את הילדים שלי היינו מתקלחים, מתלבשים מתארגנים מסתרקים (טוב לפחות חלקינו) ויוצאים לקניון לקנות איזה פיצה טעימה... בשלב הבא זה היה ... לחפש באינטרנט פיצריה לבחור תוספות ולהזמין הביתה .... אבל עכשיו... זה כבר הולך ככה.... א...ב...א... נשמעת זעקת הילדוד'ס מהחצר... בא לנו פיצה לארוחת ערב... ואבא מתחיל לעמול קשה ... אבל מה... באהבה, מה אני לא אעשה בכדי שהזעטוטים האלה יעזבו אותי בשקט :-)))



אז הפעם נדבר על פיצה דה'לוקס מושקעת כמו שאני אוהב.


נתחיל בהפשלת השרבולים ... נעבור ללבישת הסינר... ונפנה להכנת הבצק
בזמן שהבצק תופח לו להנאתו ... נתארגן על רוטב העגבניות


המצרכים+ אופן ההכנה:


פשוט לשים הכל (בסדר הזה) במחבת עמוקה ורחבה ולהביא לרתיחה
עגבניות שלמות או מרוסקות מקוספא של 800גר'
1/3 כוס שמן זית - נמתין דקה שיתחמם
בצל אחד קצוץ דק - נמתין דקה וחצי....
2,3 עלי דפנה
אורגנו, בזיליקום... כפית גדושה כל אחד
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מלח לפי הטעם - ( אני שם 2 כפיות.... משפר בסוף כאשר הפיצה כבר ממש מוכנה אחרי התנור והכל עם מלח גס)
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
4 שיני שום כתושות
נערבב הכל יפה , נרתיח... ננמיך את האש, נכסה ונלך לנוח 20 דקות העבודה הקשה מאחורינו

♥♥ מרק מאוהב ♥♥

כשבא לך לפנק את זוגתך, אתה מוזמן להגיע לכאן מדי פעם ולבדוק אם יש משהו שמוצא חן בעניך. 

טיפ חשוב: הארוחה לא חייבת להיות מישלן 3,4...10 - היא אפילו לא צריכה להיות יקרה מאוד, אבל היא חייבת להיות מושקעת, מכל הלב ובמטרה אחת בלבד (או בעצם שלוש בלבד) לפנק, לפנק, לפנק. 

אז נתחיל במנה הראשונה:
ככה בערך אמורה להראות המנה... 

המצרכים הדרושים:
25-30ג' חמאה
1/3 כוס כרישה קצוצה
1/3 כוס בצל קצוץ
1 כף קמח לבן (להוסיף בסוף עוד טיפונת עם רוצים מרקם יותר סמיך)
שן שום כתושה
קמצוץץץ אגוז מוסקט, ופלפל לבן
כוס וחצי מרק ירקות/עוף/פטריות זח מהול ביין לבן יבש
500ג' גבינת קממברט - ללא המעטפת הקשה