המבורגר וצ'יפס

מאכל שמנצח כל ארוחה, קשה מאוד לפספס עם המתכון הזה, עובדים קצת קשה אך הילדים שלך לא יפסיקו להודות לך... ראית כבר היה שווה לבוא לכאן...


אנחנו נתחיל בהכנת הלחמניות:


בין ההתפחות נכין את תערובת הבשר


מצרכים:
750ג' בשר טחון (חצי צוואר חצי שייטל או הכל שייטל)
צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק 
בצל אחד קצוץ דק ( ניתן גם לת לו חריכה קלה לעידון הטעם)
100ג' שומן (או מהבשר, או שומן אווז)
שקית סודה לשתיה


טיפ על הדרך...
כאשר המתכון מכיל אבקת סודה לשתיה, יש להוסיפה בסוף ולאפות/לטגן מיד אחרי הוספתה, כיוון שאפקטיביות האבקה מתחילה ברגע המגע עם הנוזלים

שום 4 שינים כתושות
ביצה אחת
2 פרוסות חלה רטובות, סחוטות וקצוצות


תבלינים:
כמון, מלח, פלפל שחור, קימל, כוסברה גרגרים, - כמויות לפי הטעם אישי. (רק אציין שבשר אוהב פלפל שחור-לא לחשוש לשים בנדיבות)

בצק לרוב מטרה:


הבצק הזה מתאים בבסיסו להכנת: פוקאצ'ה, פיצה, פיתות בתנור, לחמניות.
טיפ על הדרך...
ניתן להכין כמות גדולה מהרצוי ולהקפיא אחרי שלב ההתפחה השניה ... עד כמה ימים במקפיא זה בסדר, בעת ההפשרה להוציא שעתיים מראש ולהמשיך מהמקום בו הפסקנו, (כלומר לחלק, לסדר, להתפיח שוב ... ולהכניס לתנור )


המצרכים (לקילו קמח):
1 קג' קמח לבן 
טיפ על הדרך...
האם כדאי להשתמש בקמח מיוחד ללחם ?
הקמח הלבן הוא הבסיסי ומתאים לרוב המאפים, קמח שמיועד ללחם ייתן פשוט קריספיות מודגשת יותר
 
11גר' (כף) שמרים יבשים
 כף סוכר לבן
*** כפית מלח גדושה - (את המלח מוסיפים רק לקראת ההתפחה השניה)
500 או 550 או 600 מ"ל מים פושרים (מאוד תלוי במצב רוח של הקמח באותו יום)


2 כפות  שמן קנולה או שמת זית (אני לרוב משתמש בזית)



אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר טוב את כל המרכיבים ולשים 10 דקות לפחות לקבלת בצק חלק ורך אך לא דביק

טיפ על הדרך...
איך נדע שלשנו מספיק?
נמתח חתיחת בצק קטנה שקרענו מהבצק, אם הבצק נמתח יפה לדף שקוף ודקיק סימן שהבצק מוכן, אם הוא ממהר להקרע לנו, נמשיך ללוש.

לאחר שלב הלישה הראשון נתפיח ל30 דק' או קצת יותר ביום סגרירי וקר.