אורז פרסי

מרכיבים: 
תפוח אדמה (או שניים) פרוס לפרוסות דקות (1ס"מ גג )
2 כוסות אורז יסמין שטוף + מושרה במים למשך 20 עד 30 דקות
כף מחוקה כורכום
כפית מלח
שמו קנולה (3/4 כוס)

אופן ההכנה:
לאחר השריית האורז מחממים שמן קנולה (רבע כוס) מבשלים אותו למשך 5 דקות עם שנים וחצי כוסות מים רותחים + מלח (חצי כפית מלח לכל כוס אורז)


מוציאים את האורז מהסיר לקערה 
 בסיר מחממים (על אש גבוה) את יתרת השמן עם כף הכורכום + חצי כוס מים) מערבבים הכל טוב טוב ונותנים לכורכום לפתוח טעמים ונינוחות... מערבבים 2, 3 דקות עד שמתקבל נוזל אחיד פחות או יותר ומוזגים הכל לכוס .... משאירים מעט מהשמן והכורכום בסיר ומסדרים את תפוחי האדמה בסיר ... נותנים לתפוחי אדמה להטגן 2 דקות נוספות על אש גבוה (לא לכסות את הסיר) להוסיף את האורז ולמזוג בעדינות את יתרת השמן והכורכום שמזגנו קודם לכן לכוס... 
בעזרת ידית כף העץ מחוררים 3,4 ארובות ( חשוב לשחרור אדים לבישול אחיד של האורז).

מנמיכים את האש מכסים את הסיר (אפשר לכסות גם עם מגברת מתחת ומעל למכסה הסיר) לפרסים האורגינל יש מין פלטה שטוחה כזו שהם שמים מתחת לסיר על האש הקטנה ... מה שמפזר את החום באופן אחיד ןנןתן יתרון נחמד לטעם. 
אחרי 50 דקות התבשיל המדהים מוכן ! הופכים לצלחת הגשה ועוצרים את הילדים מלהתנפל על הצ'יפסים :-)))

בתאבון 

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה