המבורגר וצ'יפס

מאכל שמנצח כל ארוחה, קשה מאוד לפספס עם המתכון הזה, עובדים קצת קשה אך הילדים שלך לא יפסיקו להודות לך... ראית כבר היה שווה לבוא לכאן...


אנחנו נתחיל בהכנת הלחמניות:


בין ההתפחות נכין את תערובת הבשר


מצרכים:
750ג' בשר טחון (חצי צוואר חצי שייטל או הכל שייטל)
צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק 
בצל אחד קצוץ דק ( ניתן גם לת לו חריכה קלה לעידון הטעם)
100ג' שומן (או מהבשר, או שומן אווז)
שקית סודה לשתיה


טיפ על הדרך...
כאשר המתכון מכיל אבקת סודה לשתיה, יש להוסיפה בסוף ולאפות/לטגן מיד אחרי הוספתה, כיוון שאפקטיביות האבקה מתחילה ברגע המגע עם הנוזלים

שום 4 שינים כתושות
ביצה אחת
2 פרוסות חלה רטובות, סחוטות וקצוצות


תבלינים:
כמון, מלח, פלפל שחור, קימל, כוסברה גרגרים, - כמויות לפי הטעם אישי. (רק אציין שבשר אוהב פלפל שחור-לא לחשוש לשים בנדיבות)



אני קובע את כמות התבלינים לפי העקרון הבא (שנכון לגבי כל דבר, לא רק להמבורגר) האומר כי נתבל כך שמרגישים שיפור בטעם, מבינים שזה טעים אבל לא מבינים מה בדיוק שמנו שם, כלומר אני לא אוהב שהתבלינים משתלטים על המאכל.
מטרת התבלינים זה להדגיש טעמים לא להחליף אותם בטעמים חדשים.


אופן ההכנת קציצות ההמבורגר:
מערבבים הכל יחדיו לתערובת אחידה וטעימה (כן!!! צריך לטעום ולשפר תיבול) את אבקת הסודה לשתיה כאמור נוסיף בסוף ולאחר המנוחה.


ניתן לתערובת לנוח חצי שעה ... או יותר תלוי כמה זריזים אתם.


נעבור לצ'יפס .....
מצרכים: 
תפוחי אדמה - כמה שבא לכם

שמן קנולה לטיגון עמוק
מלח גס
אורגנו


יש כמה גרסאות לעשיית צ'יפס מושלם... אני בוחר הפעם בדרך הכי קלה והכי מושלמת (לדעתי) אבל מיועדת לאנשים אמיצים במיוחד...


ממלאים בסיר שמן קנולה (לא מתחילים לחמם את השמן)
קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לרצועות צ'יפס בעובי הרצוי.
מכניסים את רצועות הצ'יפס לסיר עם השמן ורק עכשיו מדליקים את האש (להבה גדולה) ונותנים לעניינים לבעבע אט אט עד שהצ'יפס מוכן לו שחום ופריך כמו שצריך!!! כאשר הוא יהיה מוכן נתבל במלח גס ואורגנו.           וזאת לאחר שספגנו את השמן כמובן.

נמתין בסבלנות לצ'יפס שיטגן לו ... ונכין בינתיים את הקציצות


על האש יהיה הכי טוב, אם אין לכם גריל גז או פחמים בחצר, לעזר בפלטה או מחבת ברזל ונטגן 3, 4 קציצות יחד על הפלטה כאשר היא לוהטת כמובן. עכשיו כל אחד צריך להכיר את מידת העשיה הנכונה לו ביותר הכי טוב זה פשוט להכנס פנימה לקציצה ולבדוק מה ניהיה לנו שם.  
אני משאיר 5,4 דקות (פחות או יותר) כל צד וזה לטעמי מצויין, המבורגר צריך להיות מדיום וול לטעמי.
אם רוצים קציצות יפות ואחידות נעזר ברינג בגודל הרצוי להכנת הקציצות, לא עבה מדיי ולא דק מדיי.... 2.5 ס"מ בערך (זה קצת יתכווץ על האש)


טיפ על הדרך...
איך דואגים שההמבורגר יתבשל גם באמצע?
בכדי שההמבורגר יתבשל במרכזו כמו בצדדיו, מומלץ ליצור במרכזו מעין "חור" ע"י לחיצה עם האצבע (ה"חור" ייעלם בסוף הטיגון)


כאשר הקציצות מוכנות הלחמניות מוכנות והצ'יפס שחום לו במידה הנכונה.
נסדר את המנות :
כל לחמניה יש לחצות לשניים, נסדר את המנה בסדר הבא: קציצה עסיסית ישר מהאש... אני הכי אוהב שמיצי הקציצה נספגים בלחמניה ... לא אוהב למרוח כלום ... פרוסת עגבניה שתתבשל לה לאיטה על הקציצה, מלפפון חמוץ או סלק מבושל, חסה וחציה האבוד של הלחמניה המעוטרת סומסום...  מההתלהבות כמעט שכחתי את הצ'יפס, אז בא נשים אותם בצלחת נפרדת וקדימה לארוחה !!! 




בתאבון !!!


0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה