בצק לרוב מטרה:


הבצק הזה מתאים בבסיסו להכנת: פוקאצ'ה, פיצה, פיתות בתנור, לחמניות.
טיפ על הדרך...
ניתן להכין כמות גדולה מהרצוי ולהקפיא אחרי שלב ההתפחה השניה ... עד כמה ימים במקפיא זה בסדר, בעת ההפשרה להוציא שעתיים מראש ולהמשיך מהמקום בו הפסקנו, (כלומר לחלק, לסדר, להתפיח שוב ... ולהכניס לתנור )


המצרכים (לקילו קמח):
1 קג' קמח לבן 
טיפ על הדרך...
האם כדאי להשתמש בקמח מיוחד ללחם ?
הקמח הלבן הוא הבסיסי ומתאים לרוב המאפים, קמח שמיועד ללחם ייתן פשוט קריספיות מודגשת יותר
 
11גר' (כף) שמרים יבשים
 כף סוכר לבן
*** כפית מלח גדושה - (את המלח מוסיפים רק לקראת ההתפחה השניה)
500 או 550 או 600 מ"ל מים פושרים (מאוד תלוי במצב רוח של הקמח באותו יום)


2 כפות  שמן קנולה או שמת זית (אני לרוב משתמש בזית)



אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר טוב את כל המרכיבים ולשים 10 דקות לפחות לקבלת בצק חלק ורך אך לא דביק

טיפ על הדרך...
איך נדע שלשנו מספיק?
נמתח חתיחת בצק קטנה שקרענו מהבצק, אם הבצק נמתח יפה לדף שקוף ודקיק סימן שהבצק מוכן, אם הוא ממהר להקרע לנו, נמשיך ללוש.

לאחר שלב הלישה הראשון נתפיח ל30 דק' או קצת יותר ביום סגרירי וקר.





2. לשים שוב היטב, להוצאת כל האוויר, משמנים כלי קיבול ומניחים בו את הבצק להתפחה שניה עד להכפלת הנפח (זה יכול לקחת גם שעה ויותר - לפיצה או פוקצ'ה, אני משאיר את הבצק לתפיחה שניה של 3 שעות בכל מקרה).
*** לזמן ההתפחה אני מכסה את הבצק במגבת לחה ( שמעתי גם על מי שמלביש על הקערה כובע נילון, כזה של המקלחות, נגד מים לשיער) ואם אני רוצה קצת לזרז תהליכים אני מכניס לתנור מחומם ל 50 מעלות.





להכנת פיתות - כמות של 1קילו קמח זה אומר 20 פיתות בערך.

מכדררים כדורי בצק בגודל הפיתה הרצוי - מתפיחים את הכדורים ל 15 ד' , משטחים לפיתות (לעובי חצי ס"מ) ומחממים תנור לחום מקסימלי. (לפחות 250 - רצוי יותר) 
מכניסים לתנור (רק כאשר הוא הגיע למקס' טמפ') למשך 5ד' בלבד. להוציא ולהפוך לעוד 2 ד'   בכל מקרה הזמנים פלוס מינוס דקה מאוד תלוי בתנור (אז תלמדו את התנור שלכם) 


להכנת לחמניות:
מכדררים כדורים ומתפיחים ל 15 ד' , יוצרים חריץ/ים ומקשטים במריחת ביצה+שומשום+/קצח+/סובין+/ כל דבר שבא לכם להשתגע איתו / גרעיני חמניה ו/או דלעת ... 
לחמם תנור ל200 מעלות ורק אחרי שהתנור חם דיו להכניס למשך 15 דקות ניתן להוסיף עוד דקה שניים אבל לא יותר.


להכנת פיצה ופוקאצ'ה ראה מתכון ספציפי...






Bookmark and Share

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה