קדירת בקר וכרוב:

המרכיבים:
חצי קילו בקר חתוך לקוביות :  שריר / צוואר - כל נתח לצליה ממושכת 
מעט קמח לציפוי הבשר
2 בצלים - חתוך גס
3 גזרים חתוך גס
4 שיני שום
1 שורש סלרי - חתוך לקוביות 
1 כרוב לבן בינוני חתוך לרצועות
2 כוסות מרק עוף / בשר 
2 גביעים קטנים רסק עגבניות 
תבלינים :
 מלח/פלפל , כף זעתר, 2 כפות פפריקה מתוקה, כף סילן (דבש תמרים)


אופן ההכנה: 
בצלחת שטוחה שם קמח + פלפל שחור + זעתר 
מצפים את נתחי הבקר בתערובת הקמח והתבלינים 
ומטגנים את נתחי הבשר בקדירה עד לחריכה וסגירה יפה של הנתחים....
מוציאים מקדירה ושמים בקדירה את הירקות לפי הסדר הבא ( דקה בין ירק לירק ) : בצל, גזר, שורש סלרי, שום, חצי מכמות הכרוב .... לוחצים מעט על הכרוב שיפריש נוזלים ויתרכך ... מוסיפים רסק עגבניות , פפריקה יתרת הזעתר ... מרק + מלח פלפל וממתינים שהכרוב "יצנח" ... מוסיפים את נתחי הבשר וסוגרים עם יתרת הכרוב .... מכסים את הקדירה ומנמיכים את האש .... לאחר רבע שעה בודקים את מצב הנוזלים ... אם חסר מוסיפים אם יש יותר מדיי מוציאים עם מצקת .... מוסיפים את הסילן ונותנים לתבשיל להתבשל על אש קטנה לפחות שעתיים. 


מסדרים את המנה באופן הבא:
בצלחת מסדרים את הירקות והכרוב המבושלים מעל חומוס ביתי שהכנו מבעוד מועד ומעל את נתחי הבשר 

בתאבון !!
  


0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה