חומוס עם רוטב פלפלים ירוקים


רשימת המכולת:

לממרח החומוס:
1. 250ג' חומוס - לא משנה היצרן עדיפות לגרגרים קטנים ככל האפשר 
2. טחינה שכם - ורק טחינה שכם !!! לא שום יצרן אחר - זה קריטי בטעם.
3. 2 שיני שום
4. 4 לימונים - סוחטים 3, את הרביעי בזמן הטעימה
5. מלח, פלפל טחון טרי, כמון
6. סודה לשתיה או אבקת אפיה


לרוטב הפלפלים:
1. פלפל ירוק לא חריף
2. פלפל ירוק חריף
3. לימון אחד וחצי
4. 4 שיני שום
5. מלח, פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
6. שמן זית
7.חצי (או קצת יותר) צרור פטרוזליה ( השאר לקישוט המנות )

לקישוט ותוספות:
ביצה קשה - אחד לכל סועד
50ג' צנוברים 
פטרוזליה
יתרת החומוס המבושל

אופן ההכנה:

שלב 1 ההשריה
להשרות (במים מסוננים)  למשך 12 שעות את גרגרי החומוס עם כפית סודה לשתיה / אבקת אפיה
*** מי שמשתמש בחומוס קפוא יתחיל משלב זה ויקצר את זמן הבישול למידת הרכות הרצויה (יכול לקחת גם חצי שעה)

שלב 2. ההרתחה
על הלהבה הגדולה ביותר, להרתיח את החומוס ( אין צורך להפריד קליפה ) עם מיי ההשרייה ( להוסיף מים קרים במידת הצורך )
להמתין להווצרות הקצף ולנקותו בעזרת כף מחוררת. להמשיך לנקות את הקצף עד לרתיחה ( לא לכסות את הסיר ) לתת למים לרתוח במשך 45 דקות לפחות, ניתן מעט להנמיך את האש אך לא להוריד מהאש עד שוודאת שהגרגים רכים מספיק בכדי שימעכו בקלות בין האצבעות. וצבע המים עכור/לבן אך לא עכור מדיי.

שלב 3. הטחינה
במעבד מזון מרסקים את שיני השום, מוסיפים (ורק בשלב זה) את המלח, מיץ הלימון (להתחיל עם מיץ מ3 לימונים ולהוסיף בהמשך על פי הצורך) 
.רק לאחר שטחנתם היטב את הלימון, המלח והשום מוסיפים 3, 4 כפות גדולות (כאלו של תרווד) גדושות של גרגרי החומוס המבושל. טוחנים למחית רכה מאוד וחלקה.
מוסיפים 3/4 כוס טחינה שכם ומצקת ממיי הבישול, טוחנים במהירות גבוה ומוסיפים ממי הבישול עד למרקם חלק ודליל דיו. ( לא לפחד לדלל, אחרי מספר שניות של מנוחה התערובת נהיית סמיכה יותר) 

שלב 4. הטעימות
מוסיפים פלפל שחור (מעט מאוד - אין צורך להגזים) 
טועמים שוב וממליחים עד למידה הרצויה - המידה הרצויה היא כזו שהמלח לא מורגש כמלח ,הטעם צריך להיות מלא ולא טפל, זהו, בשום אופן לא מלוח.
טועמים שוב ומפלפלים עד למידה הרצויה - המידה הרצוי - היא עקצוץ קל בחלל הפה, בשום אופן לא חריף.
ישנה אפשרות להוסיף כמון כזית - גם לא במידה מוגזמת, הכמון רק נותן תזוזה קלה לטעם, לא צריך ממש להרגיש כמון בחומוס.
טעימת החמיצות - לאחר שהמלחנו ופילפלנו דיו, נבחן את חמיצות הממרח, נטעם, נוסיף טיפה לימון נערבב ונטעם שוב, אם הלימון צובט מספיק נעצור כאן, אם לא נוסיף עוד טיפה נערבב ונחזור שוב על תהליך עד למידת החמיצות הרצויה.
** בשלב הזה אני מתחיל לשבוע 

שלב 5  המנוחה
לתת לחומוס לנוח במיקסר ולספוג את הטעמים - לקראת ההגשה נוסיף טיפונת ממיי הבישול וניתן עוד סיבוב במעבד מזון,  אני גם טועם שוב ומשפר טעמים אם יש צורך ( לרוב לא צריך, אבל לך תדע, מי צריך פדיחות ) 

** אז נכין בינתיים את הרוטב הפלפלים 
במעבד מזון טוחנים על פי הסדר הזה:
פלפל ירוק, שום, פלפל חריף, לימון, פטרוזליה, כוסברה ( למי שאוהב ) מעט מלח, פלפל מעט, שמן זית עד למידת הסמיכות הרוציה
כאשר הרוטב מוכן יש לטעום ולשפר מלח, פלפל.

במחבת חמה ללא שמן - נקלה את הצנוברים לכמה שניות בלבד עד לקבלת גוון זהבהב וניחוח מדהים של צנוברים קלויים, להוריד מייד מהאש לצלחת קרה, בשום אופן לא לתת לצנוברים להתקרר לבד במחבת.

סידור המנה:
1. לאחר שהחומוס נח מספר דקות, ניתן לו סיבוב נוסף במעבד עם עוד ממעט מי הבישול
ניצוק 3 כפות מתערובת החומוס לצלחת עמוקה, ונמרח את התערובת על פני הצלחת באופן אחיד 
2. ניצק מהרוטב פלפלים ככף אחת במרכז הצלחת
3. נפזר צנוברים, פטרוזליה קצוצה, גרגרי חומוס מבושלים , נמליח ונפלפל מעט
4. ניצק מעט שמן זית , נסדר בצלחת לכל סועד ביצה קשה פרוסה לפרוסות דקיקות וניצק כמה טיפות מהרוטב על הביצה.
5. עוד קצת שמן זית נגד עין רעה וזהו המנה מוכנה

תוספות אפשריות למנה:

1. בצל קלוף שטוף חתוך לשמניות, מתובל במלח פלפל ושמן זית
2. זיתים סורים דפוקים (הזיתים)
4. חמוצים שונים.

תרגישו חופשי לגוון, ולפעול לפי הלב והטעם האישי שלכם


בתאבון !!!


Bookmark and Share


0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה