מאפה תפוח"א ממולא בשר

המצרכים:
לבצק תפוח"א:
פירה מ 4 תפוחי אדמה - גודל בינוני  + 4 גזרים מבושלים
קמח - בערך 2 כוסות, יש לחוש את דרישת התערובת
1 ביצה 
תבלינים לבצק: 
כפית אגוז מוסקט
מלח כפית + לפי הטעם
פלפל שחור, לפי הטעם
כפית טימין


להכנת הבצק:
לפירה תפוחי אדמה והגזר מוסיפים את הביצים (יש להוסיף את הביצים רק כאשר הפירה כבר קר) + התבלינים + בהדרגה 3 כוסות קמח, לשים ומוסיפים קמח על פי התחושה, לא להפריז עם הקמח אך מצד שני הבצק צריך להיות נוח לרידוד וגלגול ( שלא ידבק למשטח).
מחלקים את הבצק ל 6 כדורים 

למילוי הבשר:
שליש כוס שמן זית
300גר' בקר טחון
300גר' הודו טחון (רק שהילדים לא ישמעו את זה)
50גר' אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות ( מטוגנות בנפרד )
צרור תרד, מהחבילות המנויילנות בסופר
צרור כוסברה טריה
בצל בינוני קצוץ גס
4 שיני שום קצוצים דק
חצי כוס ציר בשר

תבלינים לבשר:
פלפל שחור טחון גס
מלח שולחן כפית+
אורגנו - 2 כפיות
בזיליקום טרי
עלי דפנה - 2

אופן ההכנה:
למחבת חמה, מוסיפים את השמן, הבצל הקצוץ, מביאים לשקפות קלה ומוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים והשום + להוסיף את הבשר הטחון בהדרגה תוך כדי בחישה, לתת לבשר להשחים קלות (עד 6,7 דקות - אין צורך ביותר) . להוסיף ציר הבשר, הכוסברה הקצוצה + שאר התבלינים לערבב היטב ולהוסיף, את עלי התרד ל-2 דקות של ערבוב אחרון. ולצנן את התערובת בכלי קיבול קר.

מילוי הבצק והאפיה:
מחממים תנור לחום של 200 מעלות
על משטח מקומח היטב, מרדדים כדור בצק למשטח אליפטי בעובי של ס"מ אחד בערך כך שיוכל להכיל בקלות שישית מהתערובת 
את התערובת נסדר לאורך חצי האליפסה הקרובה אלינו.
נגלגל את הבצק ונניח בתבנית משומנת בשמן זית ומקומחת קלות עם ה"תפר" כלפי מטה.
כך נכין את שאר הכדורים ונסדר את המאפים אחד ליד השני 
נבריש את המאפים בביצה, מי שרוצה לפזר סומסום  מוזמן לעשות זאת כעת.
נכניס לתנור שחומם לטמפ' הרצויה ( 200 מעלות)
נמתין בין 25 ל 30 דקות נוציא ונסדר להגשה. ניצוק את הרוטב שנוצר לנו בעת בישול הבשר.


בתאבון !!!



Bookmark and Share

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה